Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Toetreding van Beltherm tot EEG Group

22-01-2019

Nog meer eigen gebouwentechnologie, door samengaan EEG en Beltherm

Voortaan kan EEG Group uw zorginstelling meer dan ooit met eigen, ten volle geïntegreerde gebouwentechnologie uitrusten. Sinds 5 december 2018 mogen we immers met trots de vakmensen van Beltherm tot onze collega’s rekenen, de nummer één op het vlak van luchtventilatie in België.

 

Beltherm, da’s al 65 jaar een vaste waarde in de Belgische bouwwereld. Sinds 1993 wordt de onderneming succesvol geleid door Jan Segaert. Hij maakte met Beltherm de ommezwaai naar de markt van luchtbehandeling. Zowel de maatschappij als de wetgever schonken immers steeds meer aandacht aan luchtkwaliteit. De V in HVAC werd alsmaar belangrijker.

 

De koerswijziging van Beltherm bleek een uitstekende zet: het bedrijf kende een stevige groei, om sinds zo’n 10 jaar dé grootste Belgische specialist te zijn op het vlak van luchtbehandeling. Het was dan ook de geknipte partner, toen we bij EEG Group een specialist zochten om ons ventilatie-aanbod te versterken. Waarom precies, en wat kunnen we u voortaan samen met Beltherm aanbieden?

 

Maximale kwaliteit, flexibiliteit en capaciteit

Beltherm plaatst niet alleen volledige ventilatie-installaties in gebouwen, maar produceert daarvoor ook zelf de metalen luchtkanalen, al sinds jaar en dag. Hiervoor beschikt het bedrijf over een nagelnieuw en volledig geautomatiseerd machinepark.

 

Die combinatie van fabrikant en installateur maakt Beltherm uniek op de Belgische markt, en levert het bedrijf, ons en u als klant enkele bijzondere troeven op. Niet alleen realiseert Beltherm zeer kwaliteitsvolle installaties, met veel aandacht voor de luchtdichtheid. Door de luchtkanalen zelf te produceren, behoudt de onderneming ook perfect de controle over de kwaliteit daarvan. Bovendien vallen de kanalen zeer snel te leveren. Ze hoeven immers nergens besteld te worden …

 

Tegelijk biedt Beltherm de grootste capaciteit op de Belgische ventilatiemarkt, zowel op het vlak van productie als aantal vaklui dat het kan inzetten. Daardoor kan het bedrijf werven aan die voor vele andere marktspelers te omvangrijk zijn. Beltherm heeft alles aan boord om vlot in een bouwproject te stappen én om grote werkvolumes op korte termijn te verzetten.

 

De onderneming geniet ook een erkenning in categorie D18, klasse 8. Dat bewijst dat Beltherm zowel over de nodige ervaring als de vereiste capaciteit beschikt om een verscheidenheid aan projecten aan te kunnen.

 

Al langer sterke partners bij bouwprojecten

Bij EEG Group deden we al langer een beroep op Beltherm, net wegens hun uitstekende kwaliteiten. Net als ons raakte de onderneming bovendien gespecialiseerd in het technologisch uitrusten van zorginstellingen. We werden er de grootste klant, goed voor 25% van hun omzet. Tegelijk realiseerden we samen heel wat mooie projecten, zoals het hypermoderne AZ Maria Middelares in Gent, als tijdelijke handelspartners.

 

Het stond dus in de sterren geschreven dat we ooit definitief voor elkaar zouden kiezen. Wij waren volop op zoek naar een uitstekende partner om daarna meer gebouwentechnologie in huis te kunnen aanbieden. Jan Segaert zocht een overnemer met een uitgesproken familiaal karakter, net zoals Beltherm nog altijd een groot familiebedrijf is. Geen multinational ver weg, maar een moederbedrijf dichtbij. Met een directe lijn tussen de bedrijfsleiders, zoals Jan het omschrijft.

 

Om u nog beter van dienst te zijn

Beltherm blijft … Beltherm. Het bedrijf vaart gewoon verder zijn eigen koers, met zijn eigen huisstijl, merk en mensen. Ook voor zijn klanten verandert er niets, of toch: het aanbod wordt groter. Want hoewel ventilatie het speerpunt blijft, kan Beltherm nu ook doorverwijzen naar de andere expertise in de EEG Group.

 

Net zoals u onverminderd bij ons terechtkunt voor de volledige technologische inrichting van uw gebouw, maar dan met nog minder onderaannemers en nog meer geïntegreerd. Waarbij elke installatie dus niet alleen op zichzelf de beste is, maar ook beter dan ooit op de andere afgestemd wordt. Zodat u een perfecte totaaloplossing geniet, straks overal in Vlaanderen.

 

<kader>

Beltherm in enkele klinkende termen

  • Dé Belgische specialist in luchtbehandeling
  • 25 miljoen euro omzet in 2018
  • 140 medewerkers: 30 bedienden, 20 atelierwerkers, 90 monteurs
  • Twee vestigingen, in Zedelgem en Gavere
  • Deel van de EEG Group sinds 5 december 2018.