Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

 

Heyer Benelux nv verdeelt sinds 2019 een unieke, chemicaliënvrije en geautomatiseerde desinfectieoplossing om verdere verspreiding van o.a. het coronavirus te voorkomen.

In Finland is een nieuwe, effectieve en chemicaliënvrije oplossing ontwikkeld om overdracht van o.a. coronavirus te voorkomen. De bekroonde en gepatenteerde technologie maakt gebruik van de antimicrobiële eigenschappen van zichtbaar blauw LED-licht. Het blauwe licht dat in de oplossing wordt gebruikt, is volkomen veilig voor mens en materiaal, maar vernietigt virussen en andere microben op vaak aangeraakte oppervlakken. Automatische desinfectie biedt aanzienlijke voordelen ten opzichte van conventionele chemische desinfectie en de desinfectieresultaten zijn dag na dag uitstekend.

  • Het coronavirus verspreidt zich, net als alle andere virussen, gemakkelijk van mens tot mens, vaak via vaak aangeraakte oppervlakken, zegt wetenschappelijk expert Camilla Höglund. Het risico op door virussen veroorzaakte ziekten kan worden verminderd door een goede handhygiëne en de introductie van een automatisch desinfectiesysteem dat zorgt voor continue en automatische desinfectie van contactoppervlakken, vervolgt Höglund.

Volgens de huidige informatie wordt het coronavirus gemakkelijk door ademhalingsdruppels overgedragen van persoon tot persoon of via de hand naar het contactoppervlak van het virus. Als er veel microben zijn op vaak aangeraakte oppervlakken, is een goede handhygiëne alleen niet voldoende om de ziekte onder controle te houden. Het is belangrijk om vaak aangeraakte oppervlakken zoals deurklinken, leuningen ontvangstbalies te desinfecteren. Kritieke ruimtes zijn bijvoorbeeld sassen die leiden naar isolatieruimtes in ziekenhuizen, openbare plaatsen zoals toiletten en liften. Zodra het virus tastbare oppervlakken heeft bereikt, zijn traditionele luchtzuiverende oplossingen niet effectief.

LED Tailor is het eerste bedrijf in Europa dat chemicaliënvrije desinfectieoplossingen aanbiedt op basis van blauw LED-licht. Het Finse bedrijf ontwikkelt en produceert desinfectieoplossingen om de oppervlaktehygiëne en de luchtkwaliteit te verbeteren in zorginstellingen, industriële gebouwen en plaatsen met luchtkwaliteitsproblemen.

Voor meer informatie: contact@heyer.be of Tel: +32 11 68 18 62

 

https://ledtailor.fi/en/  https://ledtailor.fi/en/surface-disinfection/